Gostovanja

Go down

Gostovanja Empty Gostovanja

Postaj  gun1_Tm87 on čet vel 28, 2008 12:18 am

Odlazak na gostovanje ja svakako najljepše navijačko iskustvo.Putovanje,druženje,dolazak u drugi grad,pjevanje ulicama istog,sukom sa protivničkim navijačima...To su samo neki od doživljaja sa gostovanja koji se kasnije godinama prepričavaju i pamte.

Problem koji imamo mi prilikom odlaska na gostovanja je dosta delikatan i specifičan,ustvari ima ih više!Pođimo redom.Kao prvo prilikom odlaska na gostovanja sve mi se čini zaboravljamo ono najvažnije a to je da smo iz glavnog grada,da smo urbana raja,djeca sa asfalta a na gostovanjima pojedinci se ponašaju kao največi primitivci i seljaci.Evidentno je da ljudi,građani mjesta koja pohodimo sa nas gledaju sa dozom nevjerici pitajući se zar takvo nešto dolazi iz glavnoga grada.Nažalost,koliko god se neko bunio ovo je čista istina,pojedinci konstantno,oni jedni te isti daju sebi za pravo da narušavaju teško stećeni ugled koji je u mnogomo poljuljan,upravo zbog ovih i ovome sličnih stvari!

Krađe i razbijanja su drugi problem,priliko odlaska na gostovanja!Brate ako nemaš para,za prevoz,cugu,kartu sjedi kući i fino na radiju osluškuj rezultat i dešavanja,nemoj i sebi i ostalim stvarati teret,jer danas ništa nema đaba!Ipak dosta ih je koji krenu i bez dinara u đepu,u povratku se redovno obije koja probavnica,pozornost murije je tu i opet,u novinama naslov tipa „MANIJACI obili radnju“,naravno da ni najnepismeniji novinar neće napisati „pileći mozgovi obili radnju“.

Često se znalo desiti,da u drugom gradu ničim izazvani počnemo razbijati,privatnu svojinu ljudi i objekte koji ni nakakav način nemaju veze sa navijanjem!

Ako ste već krenuli sa vašom ekipom na gostovanje,prvi cilje je stići tamo gdje ste naumili,bodriti tim 90. minuta,pošorati se ako ste napadnuti,dakle braniti se,ne dirati ljude koji su tu obični simpatizeri sa djecom i ne provocirati iste,jer sve napisano i navedeno nema veze sa jednim zdravim navijačkim razmišljanjem!

Shvatite da odlazak na gostovanje nije samo privilegija,ili obaveza navijačkih grupa,to je prilika za sve Manijake da gledaju i bodre ŽELJU van Sarajeva!Prilika da pokažemo svima,ali na jedan zdrav način kako se navija za voljeni klub!
gun1_Tm87
gun1_Tm87
Moderator
Moderator

Broj postova : 4
Registration date : 27.02.2008

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.